RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Veče Alije Dubočanina u Brčkom

Brčanski «Preporod» je u utorak pred više od 200 okupljenih, u velikoj sali Gradskog doma kulture, upriličio književno veče posvećeno eminentnom BiH
pjesniku, pripovjedaču i romanopiscu Aliji Hasagiću Dubočaninu.

O djelu su govorili eminentni stručnjaci među kojima je i akademik Abdulah Sidran, a veče je upotpunjena i nastupom mješovitog hora «Preporoda», te recitiranjem njegovih pjesama ovdašnjih učenika.

«Dubočanin je izrazio željuj da, kada preseli na bolji svijet, bude ukopan u Brčkom, a “Preporodu” je takođe, u nasljeđe ostavio sva svoja djela i ličnu biblioteku. Sve nas je ovo pomalo iznenadilo, ali istovremeno za nas predstavlja veliku čast i obavezu», rekao je počani predsjednik «Preporoda», Ćazim Suljević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

“Preporod” upriličio književno veče „Sjećanje na Bekima Sejranovića“

Sanita Jerković Ibrahimović

„Preporod“ tokom ljeta planira niz kulturnih sadržaja

Zainteresirani ste za posao u Istri?

Radio Brčko