RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Udruženje dijabetičara Brčko organiziralo edukaciju pod nazivom „Zašto bockati kad možemo skenirati?“

Udruženje dijabetičara Brčko ovoga vikenda organizira dvodnevnu edukaciju pod nazivom „Zašto bockati kad možemo skenirati?“ koja je namijenjena prvenstveno osobama koje boluju od dijabetesa tipa I, a koje će ostvariti pravo na senzore za kontinuirano mjerenje šećera u krvi.

„Odlučili smo napraviti edukaciju kako bi s njima prošli kroz kompletan pravilnik koji je donio Fond zdravstvenog osiguranja Distrikta, dakle sve što im je potrebno od dokumentacije kako bi istu mogli prikupiti i adekvatno predati u Fond. Polaznici će također proći i kroz kompletnu edukaciju o korištenju senzora te će biti predstavljene sve specifikacije i benefiti koje ovaj uređaj nosi sa sobom“, kazao je Đorđe Vuković, predsjednik Udruženja dijabetičara.

Vuković je naglasio kako je za razliku od ostatka zemlje, u Distriktu omogućeno svim oboljelima od dijabetesa tipa I, bez obzira na životnu dob, ostvariti pravo na spomenute senzore.

Udruženje dijabetičara trenutno broji oko 1.000 članova, a prema riječima Vukovića, njih oko 120, odnosno oni koji boluju od tipa I, će ostvariti pravo na senzore za kontinuirano mjerenje šećera u krvi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Udruženje dijabetičara započelo realizaciju projekta „Sport i dijabetes“

Radio Brčko

Брчко: Једна од десет особа обољева од дијабетеса

Anđelka Đurić