RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Uređuju se novi zabavni sadržaji na brčanskoj Fazaneriji

Članovi Udruženja Eko Tim Fazanerija u narednom će periodu na lokalitetu ovog nekadašnjeg brčanskog izletišta i lovišta uradit nove sportsko rekreativne sadržaje kako bi omogućili što raznovrsniji boravak posjetilaca na ovom području. Fokus svih aktivnosti će biti usmjeren na ugradnju dodatne opreme i rekvizita koje će prije svega djeca koristiti za igru i zabavu.

Aktivisti Udruženja Eko Tim Fazanerija koriste svaki dan bez padavina kako bi ovo nekadašnje lovište, a sada izletište učinili što pogodnijim za boravak porodica u prirodi. Ova dugogodišnja devastirana parcela polako poprima izgled uređenog izletišta gdje se iz mjeseca u mjesec uređuju novi sadržaji za odmor odraslih, ali i igru i zabavu najmlađih.

„Trenutno radimo na izgradnji adrenalinskog parka i mini zoološkog vrta što će uz već postavljene dječije sprave i tobogane omogućiti da mališani provode kvalitetno vrijeme u igri i zabavi“, istakao je Amer Mulaomerović, predsjednik ovog Udruženja.

On je najavio da će Eko Tim Fazanerija uskoro uputiti dopis svim školama na području Brčko distrikta da organizuju jednodnevne izlete i posjete učenika ovom lokalitetu koje sve više poprima izgled uređenog gradskog izletišta sa raznim zabavno rekreativnim sadržajima.

Iz Udruženja Eko Tim Fazanerija su pozvali nadležne institucije ali i sve Brčake da se aktivno uključe u spriječavanje nelegalnog deponovanja otpada, te sječe šume na ovom lokalitetu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.