RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Uskoro odvoz čvrstog otpada iz Distrikta u Zvornik

Odjeljenje za komunalne proslove brčanske Vlade okončalo je proceduru odabira dobavljača dijela tehničke opreme za otpočinjanje procesa sanacije odnosno zatvaranja gradske deponije čvrstog otpada.

Zoran Bulatović

„Napokon, na tender nije bilo žalbi pa smo već izdali nalog o nabavci odabranom dobavljaču za kamion tegljač i dvije samokompaktirajuće poluprikolice, ukupne vrijednosti 550.000 maraka. Paralelno s tim, pokrenuta je i aktivnost za nabavku pretovarne rampe“, rekao je šef Odjeljenja za komunalne poslove brčanske Vlade, Zoran Bulatović.

Inače, za očekivati je da cijeli posao oko odvoza otpada na deponiju u Zvornik počne na proljeće, što osigurava početak prve faze potpunog zatvaranja trenutne gredske deponije. U odjeljenje je stigla i urbanistička saglasnost o mogućem idejnom rješenju budućeg Centra za ekološko upravljanje otpadom koji treba da se gradi na lokalitetu Kladje.

„Sa detaljima će, već na narednoj sjednici, biti upoznata Vlada Distrikta koja bi trebala dati saglasnost na isti, a potom valja krenuti i u ovaj posao koji bi, prema očekivanju, trebao biti okončan u narednih 4-5 godina, odnosno najkasnije do 2025. godine“, precizirao je Bulatović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčko distriktu danas bez novih slučajeva zaraze virusa korona

Radio Brčko

Pobjeda brčanskih “Lavica” u Novom Gradu

Radio Brčko

JP “Komunalno” Brčko: Servisne informacije za srijedu 24.06.2020. godine

Radio Brčko