RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Успјешно окончана хуманитарна акција “И ја ћу да чујем” – дјевојчици набављен слушни апарат

Зa само пар дана трајања акције „И ја ћу да чујем“ која је покренута у Пољопривредној и медицинској  школи у Брчком прукупљена су неопходна средства за куповину слушних апарата за ученицу која од малих ногу не чује и којој ће на овај начин бити омогућено да води нормалан живот као и њени вршњаци.

„За слушни апарат који је неопходан за лијево и десно ухо, уз попуст власника, било је неопходно  сакупити 2.040 марака”, каже професорица Љубица Митић, руководилац хуманитарно-пројектне секције у овој школи.

Љубица Митић

С обзиром на то, каже професорица Митић, да је сакупљено нешто више средстава од неопходних за куповину слушних апарата, укупно око 2.200 марака, сав вишак биће утрошен за набавку резервних батерија за слушне апарате.

Ова ученица другог разреда фризерског смјера Пољопривредне и медицинске школе, до сада је комуницирала на начин да чита са усана, а то што има проблема са слухом одражава се и на сам њен говор.

Професорица Митић истиче да им је жеља да ова ученица по завршетку свога школовања буде спремна за самосталан живот и рад.

„Поред спретних руку, њој је потребан слух и говор на којем ћемо ми, сада када има потребан слушни апарат, уз помоћ школског дефектолога и психолога да радимо“, нагласила је профсорица Митић.

Професорица Митић се, овом приликом, захвалила свима који су помогли да се ова акција успјешно оконча и њихова ученица добије слушни апарат.

„Захвалила бих се својим колегама из школе, привредницима и свим хуманим људима из Брчког, али и ван Брчког који су нам изашли у сусрет и у овако кратком року омогућили да прикупимо неопходна средства“, истакла је на крају професорица Митић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.