RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Усвојен Приједлог одлуке о усвајању програма самозапошљавања

Влада Брчко дистрикта БиХ на одржаној 125. ванредној сједници усвојила је Приједлог одлуке о усвајању програма самозапошљавања на подручју Брчко дистрикта БиХ у 2020. години.

Укупан  износ  средстава  за  реализацију  Програма  од 500.000,00  КМ  обезбијеђен је Буџетом Брчко дистрикта БиХ за 2020. годину. На основу закључка Владе приоритет програма самозапошљавања имају лица до 30 година старости.

Влада је усвојила и Приједлог одлуке о издвајању новчаних средстава по приговорима пристиглим на основу објављене листе корисника новчаних средстава по Закону о ублажавању негативних економских посљедица изазваних стањем природне несреће због COVID-19 у Брчко дистрикту БиХ. Одлуку чини листа корисника по приговорима пристиглим на основу објављене листе корисника у укупном износу од 59.277,41 КМ.

Влада је усвојила и Приједлог закључка о давању сагласности на извјештаје о реализацији програма субвенционисања дијела камата за кредите предузећима, предузетницима и носиоцима пољопривредних газдинстава на подручју Брчко дистрикта БиХ за 2018. годину, Приједлог одлуке о усвајању програма субвенционисања дијела камата за кредите предузећима, предузетницима и носиоцима пољопривредних газдинстава на подручју Брчко дистрикта БиХ као и Закључак о измјени Закључка о давању сагласности на организациони план Одјељења за јавне послове.

Чланови Владе разматрали су и Информацију о проблему неисплаћивања средстава за 2020. годину за шест мјесних заједница у Брчко дистрикту БИХ и усвојила предложени закључак Одјељења за стручне и административне послове да се грантовска средства за 2020. годину реализују и за те мјесне заједнице које су због недостављеног релевантног извјештаја о утрошку гранта добијеног у 2018. години биле кажњене.

Влада Брчко дистрикта БиХ данас је одржала и трећи наставак 86. редовне сједнице на којој је усвојила Приједлог закључка у вези са студијом изводљивости и економске оправданости за пројекат „Енергетски ефикасна реконструкција јавне расвјете на подручју Брчко дистрикта БиХ“ и Приједлог закључка о давању сагласности на Приједлог извјештаја о спровођењу Акционог плана БиХ за рјешавање проблема Рома у областима запошљавања, стамбеног збрињавања и здравствене заштите 2017-2020. и утрошку грант средстава за 2018. и 2019. годину.

На данашњој сједници Влада је примила к знању и Извјештај о раду Инспектората за период април – јуни 2020. године уз закључак који се односи на спречавање нелегалног номађења на подручју Брчко дистрикта БиХ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vlada Distrikta: Zbog čega se čekalo na CT i Magnetnu rezonancu?

Radio Brčko

Милић: Ускоро управни надзор над радом јавне управе

Дејана Крстић

Брчко: Пола милиона КМ за самозапошљавање у пољопривреди

Vladimir Matijević