RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Uvećan broj i deponovanih vozačkih dozvola u Distriku

U Pododjeljenju za lična dokumenta brčanske Vlade, povećan je broj svih zahtjeva, počev od onih za izdavanje ličnih karata, pa do registracije vozila.

Od početka godine do kraja jula podneseno je 3.054 zahtjeva na osnovu kojih je urađeno i izdato 2.691 lična karta, dok 363 lične karte čekaju na preuzimanje od strane vlasnika.

Hajrudin Jusufovuć

Kod pasoša, zaprimljeno je 4.874 zahtjeva,a uručeno 4 759 ovih putnih isprava.Pododjeljenje je u sedam mjeseci tekuće godine, obradilo i 18.790 zahtjeva za registraciju motornih vozila, te 4.104 zahtjeva za izdavanje vozačkih dozvola.

„Posebno zabrinjava podatak da je u izvještajnom periodu, usljed prekršaja u saobraćaju, deponovano 1.240 vozačkih dozvola. Stoga još jednom apelujem na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, jer je osjetno povećan broj vozačkih dozvola koje su privremeno oduzete, odnosno u skladu sa zakonom, deponovane“, rekao je šef Pododjeljenja za lična dokumenta, Hajrudin Jusufović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Učetvorostručen broj hospitalizirane djece s Covid-om u New Yorku

Radio Brčko

Дјечији додатак у ФБиХ износи 103 умјесто досадашњих 59 КМ

Radio Brčko

Mišić: Najnižu platu povećati u dva koraka, prvo na 550, a zatim i na 600 KM

Radio Brčko