RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Влада упутила у скупштинску процедуру Нацрт закона о буџету

Влада дистрикта данас је у Скупштинску процедуру упутила Нацрт закона о буџету дистрикта. Основ за доношење овог закона је боље и ефикасније управљање јавним финансијама.

Директор Дирекције за финансије Мато Лучић рекао је да је, Закон о буџету по којем се сада ради, ступио на снагу 2008. године.

„На новом закону, Дирекција је радила више од годину дана и он ће након данашње сједнице Владе, бити упућен у скупштинску процедуру. Основ за доношење закона је боље и ефикасније управљање јавним финансијама што је речено и у Стратегији управљања јавним финансијама, коју је Влада усвојила 2017. године“, истакао је Лучић.

Он је додао да се новине односе на програмско буџетирање, што претпоставља да се, и у капиталном и у оперативном буџету, мора одређивати расход на основу одређених програма и докумената које ће Влада усвајати.

„Нарочито се води рачуна о очекивању резултата од грантова, разних подстицаја у пољопривреди и привреди, грантова удружењима итд. Мислим да ће овај закон омогућити боље управљање тим дијеловима расхода. Зато је предвиђено увођење буџетског инспектора и успостављање интерне ревизије како би се поштовао комплетан буџетски процес, од планирања до извршења“, објаснио је Лучић.

На данашњој сједници Владе усвојене су и Смјернице за израду нацрта закона о измјенама и допунама Закона о платама и накнадама запослених у Полицији Брчко дистрикта као и Приједлог одлуке о усвајању стандарда и норматива за реализацију програма образовања одраслих.

Шеф Одјељења за образовање Сенад Османовић истакао је да је ово један од подзаконских прописа из области образовања одраслих. Како би ова област у потпуности заживјела неопходно је било донијети стандарде и нормативе, а посебно у смислу рада оснивача образовања одраслих.

Чланови Владе данас су усвојили и Приједлог одлуке о давању сагласности за ангажовање једног извршиоца у Одјељењу за европске интеграције и међународну сарадњу.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Влада усвојила програм самозапошљавања

Миљана Ђурђевић

Одржанa сједница Владе Брчко дистрикта

Radio Brčko

Brčko: Rekordnih 30 miliona maraka realizacije kapitalnog budžeta

Admir Kadrić
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!