RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vanredno stanje zbog poplava

Na kompletnom područiju distrikta proglašeno je stanje elemntarne nepogode, usljed poplava koje su prisutne. Proglašeno stanje odnosi se na zaštitu ljudkih života stambenog fonda, zaštitu životinja te infrastukture,što uključuje i mrežu puteva, navedeno je kao    ključna odluka, sa jutros okončanog nastavka tematske vanredne sjednice brčanske vlade.

«Ova odluka nam je bila neophodna kako bi smo mogli preduzimati dalje potrebne korake u zaštiti života i objekata», rekao je gradonačelnik Anto Domić.

Daljim sistemskim radom vlada će u narednom periodu procjeniti štete koje su nastale u segmentu poljoprivrede, ali i sačinjenim Planom obuhvatiti i korekciju manjih infrastrukturnih objekata,(mostića i propusta). Izgradjom  ili uklanjanjem  bi se  doprinijelo bržem priotoku vodotokova , te time smanjila opasnost od daljih plavljenja ugroženih područija u distriktu.

Inače svi članovi vlade distrikta su na terenu ,prateći stanje na najugroženijim područijićijima. Trenutno je u sveri ugroženosti oko 300 kuća no nema opasnosti po ljudske živote.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!