RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Djela slikara iz Bugarske u Brčkom

U brčanskoj Gradskoj galeriji sinoć je otvorena izložba bugarskih savremenih slikara.

Otvorenju je prisustvovala i Avgustina Cvijetkova, amasadorica Bugarske u našoj zemlji.

«Postavka obuhvata 39 akvarela i ulja na platnu, slika figura velikog formata, koje je načinilo 25 autora iz Bugarske prilikom učešća na tradicionalnom «Art simpoziju», koji se svake godine održava na Jahorini. Ovo je jedna od kvalitetnijih izložbi koje smo organizovali ove godine», rekla je kustosica Galerije, Sonja Đurović.

Inače, saradnja sa umjetnicima iz Bugarske biće nastavljena, što uključuje i mogućnost, vrlo skorog pojedinačnog predstavljanja u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Izložba “Život” Anastasije Plavšić otvorena sinoć u Brčkom

Radio Brčko

Brčko: Započeli Frančeskovi dani

Admir Kadrić

Brčko: Izložba Safeta Zeca od 1. do 30. septembra u Umjetničkoj galeriji

Radio Brčko