RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Više od 30 minuta kasnilo otvaranje na dva birališta u Distriktu

Na području Brčko Distrikta BiH, od predviđenih 136 biračkih mjesta, jutros tačno u sedam sati otvoreno je njih 129.

Sedam biračkih mjesta kasnilo je sa otvaranjem. Od toga, pet birališta je otvoreno sa zakašnjenjem manjim od pola sata, dok su dva biračka mjesta otvorena sa zakašnjenjem dužim od 30 minuta.

«Dva mjesta na kojima se kasnilo više od 30 minuta su biračko mjesto Prvi maj i Jagodnjak. Do kašnjenja je došlo prvo zato što tehnički mjesta nisu bila spremna za otvaranje, a potom se kasnilo i sa prebrojavanjem glasačkih listića. Drugih problema na biralištima, tokom otvaranja, nije bilo», rekla je predsjednica Izborne komisje Brčko, Andrea Mrkonjić.

Inače, u Distriktu birači, zavisno od opcije, glasaju za članove Predsjedništva BiH, predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske, potom Parlamentarnu skupštinu BiH, te skupštine entiteta.

Pravo glasa, prema biračkom spisku u Distriktu, na ovim Opštim izborima, ima 36.809 birača. Od toga, opcija Republika Srpska, nešto više od 26.000, dok za nivoe u Federaciji BiH, može glasati oko 37.000 birača.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко да организује састанак на којем ће бити размотрене варијанте траса ауто-пута

Radio Brčko

BiH: Više od 100.000 građana se prijavilo za glasanje iz inostranstva

Radio Brčko

Odvoz čvrstog otpada iz Brčkog prema Zvorniku započinje na proljeće

Admir Kadrić