RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: “Merhamet” podijelio 1. 200 paketa hrane

Udruženje građana Bošnjaka „Merhamet“ Brčko Distrikt BiH je u svojim prostorijama u Ograđenovcu (Gornji Rahić) podijelio 1.200 paketa hrane za isto toliko naših sugrađana u stanju socijalne potrebe.

Mustafa Ibrišimović, predsjednik “Merhameta” Brčko i “Merhameta” u BiH je za Radio Brčko kazao da vrijednost najnovije aktivnosti brčanskog “Merhameta” iznosi 20.000 KM, a pomoć će dobiti stanovnici 20 povratničkih mjesnih zajednica u Brčko Distriktu.

Paket hrane sadrži brašno, ulje, rižu, šećer i so, a donator je i ovaj put iz Njemačke.

Pomoć se tokom dana dijeli po brčanskim mjesnim zajednicama putem povjerenika “Merhameta”, a kriterij za dodjelu pomoći nije nacionalna pripadnost nego iskrena potreba da su pomogne onima kojima je ova pomoć nužna.

Hodžić Mehmedalija, povjerenik “Merhameta” Brčko Distrikt za mjesnu zajednicu Grčica je kazao da Grčica broji oko 10.000 stanovnika i da ima uvijek potrebe za ovom vrstom pomoći našim socijalno najugroženijim sugrađanima.

Fatima Mujkanović, povjerenica “Merhameta” za mjesnu zajednicu Bijeljinska cesta je kazala da je ova vrsta pomoći uvijek dobro došla i da se radi o kvalitetnoj pomoći, te se zahvalila “Merhametu” Brčko na ovom vidu pomoći našim siromašnim sugrađanima.

Ibrišimović je dao instrukciju svim povjerenicima “Merhameta” Brčko da se podjela humanitarnih paketa ni na koji način ne dovodi u vezu sa predstojećim lokalnim izborima u BiH, niti bilo kojom političkom strankom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Обданишту “Београд” донирана вриједна техничка опрема

Миљана Ђурђевић

Брчко: Актив жена Социјалистичке партије уручио донацију Одјељењу хирургије

Radio Brčko

Brčko od kineskih fondacija dobilo 490 testova protiv koronavirusa

Radio Brčko