Brčko

Vježba: Zemljotres 2019

Crveni krst Distrikta u saradnji sa Odjeljenjem za javnu sigurnost  i Policijom Distrikta, danas je upriličio pokaznu vježbu pod nazivom „Zemljotres – 2019“, kojom se dodatno homogeniziraju svi ključni činioci u zaštiti od kriznih situacija, u ovom slučaju zemljotresa.

U ime Odjeljenja za javnu sigurnost brčanske Vlade, koordinmator za intervencije u kriznim situacijama Mirsad Hasanbašić naglašava da je ova vježba donekle inicirana i veoma učestalim podrhtavanjima tla u posljednjih nekoliko mjeseci i na području Distrikta.

“Stoga smo simulirali situaciju koja može biti prouzrokovana jačim podrhtavanjem tla, što praktično znači spašavanje lica, koje se nalaze u opasnosti, odnosno njihovo spašavanje ispod ruševina“ kazao je Hasanbašić.

Na pokaznoj vježbi učestvovalo je više od 50 aktera iz Odjeljenja za javnu sigurnost, Policije Distrikta i Crvenog krsta, a završni je i četverodnevni kampa na kojem su, pored Brčaka, bili okupljeni članovi Crvenog krsta iz Sarajeva, Tuzle, Živinica i Orašja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button