RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Vlada i druge resorne institucije Brčko Distrikta i dalje na terenu nakon poplava

Vlada i druge resorne institucije Brčko Distrikta i dalje aktivno prate stanje na terenu nakon zadnjih poplava, rečeno je jutros na vanrednoj sjednici Vlade Brčko Distrikta. Nakon sjednice medijima se obratio Uroš Vojnović, šef Odjela za javnu bezbjednost i rekao:
„Brčko se sa poplavama bori od 17. aprila. Poplave su bile različitog karaktera i ono što je trenutna situacija je da Vlada i njena odjeljenja zajedno sa ostalim institucijama sistema danas rade na lokalitetu Vučilovac i užem gradskom jezgru- Burića Brdo i Kolobara. Juče smo u popodnevnim satima radili na „Savskom nasipu“ i u dijelu kod pijace „Buvljak“ gdje je došlo do prodora vode u jednu stambenu jedinicu.“
Ono što želim ponovo da napomenem za sve stanovnike Brčkog je da telefoni 121 i 123 Operativni centar Odjeljenja za javnu bezbjednost, su na raspolaganju i preko njega koordiniramo sve aktivnosti na terenu i imamo dovoljno ljudi i sredstava da možemo reagovati na sve zahtjeve građana, napomenuo je Vojnović.
Nastavak vanredne sjednice Vlade Brčko Distrikta sa temom praćenja stanja i reagiranja u vezi poplava, je sutra, u četvrtak 8. maja, s početkom u 08.00 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.