RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Влада Дистрикта издваја новчану помоћ за Општину Челић

На одржаној 59. редовној сједници Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одобрила је на приједлог Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду, Одлуку о одобравању Програма самозапошљавања у пољопривреди на подручју Брчко дистрикта БиХ у 2022. години, чија је сврха допринос развоју пољопривреде Дистрикта, у виду финансијске подршке за лица која желе започети или су започела пољопривредну производњу.

Критеријуми на основу којих ће се вредновати поднесене апликације су, између осталог, значај пројекта и његов допринос побољшању услова за развој, допринос пројекта стварању услова за запошљавање и могућност додатног запошљавања у наредне двије године, као и одрживост пројекта.

На приједлог Одјељења за здравство и остале услуге Влада усвојила је Одлуку о усвајању Програма утрошка средстава за додјелу текућег трансфера за јавне фондове Фонду здравственог осигурања Брчко дистрикта БиХ у сврху лијечења специфичних болести ван Дистрикта, по препоруци Комисије ФЗО, чије лијечење није могуће у ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ Брчко дистрикт БиХ, нити у здравственим установама окружења са којима ФЗО Брчко дистрикта БиХ има уговор.

Усвојена је Одлука о одобравању донације и усвајања Програма утрошка средстава за текуће донације мјесним заједницама на подручју Брчко дистрикта БиХ за 2022. годину, коју је предложило Одјељење за стручне и административне послове. Поменутом одлуком одобравају се донације у сврху подмиривања текућих трошкова, у виду комуналних трошкова, трошкова администрације, пореза, такси и других трошкова неопходних за несметан рад мјесне заједнице.

Влада Дистрикта је на сједници одобрила приједлог Дирекције за финансије Дистрикта о издвајању новчаних средстава у износу од 50.000,00 КМ за помоћ Општини Челић, због штете настале усљед поплава.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Одређен начин расподјеле средстава за стамбено збрињавање избјеглица и расељених особа

Radio Brčko

Brčko: Školska godina produžena za sedam dana

Suvad Alagić

Brčko: Besplatne obuke za mlade u oblasti digitalnog poslovanja

Mirsad Zahirović