RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada Distrikta nastavila 8. redovitu sjednicu

U nastavku 8. redovite sjednice Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je, na prijedlog Odjela za obrazovanje, Odluku o odobravanju programa utroška sredstava za dodjelu stipendija redovitim studentima prvog i drugog ciklusa studija s područja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Odlukom su odobrena sredstva u iznosu od 1.271.000,00 KM u cilju nastavka dobre prakse dodjele stipendija, odnosno stipendija redovitim studentima s područja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Također, Vlada je usvojila Prijedlog odluke o usvajanju konačne rang-liste za dodjelu stipendija. Za studente prvog i drugog ciklusa Vlada će dodijeliti ukupno 245 stipendija, od kojih su izdvojene stipendije za studente s posebnim potrebama kao i studentima pripadnicima nacionalnih manjina.

Na prijedlog istog Odjela, Vlada je usvojila Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine o uzajamnom priznavanju visokoškolskih kvalifikacija.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.