RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U ovoj godini Vlada planira usvajanje 39 novih zakona

Brčanska Vlada, tokom prošle godine, usvojila je i u skupštinsku proceduru uputila 23 zakona, dok je ove godine planirano usvajanje 56 novih zakona odnosno njihovih izmjena.

Među 56 zakona čije se usvajanje, Planom rada, predviđa u ovoj godini, 39 je potpuno novih zakonskih rješenja, dok je 17 izmjena i dopuna trenutno važećih zakona.

Među prioritetima je Zakon o javnoj imovini. Tu je set izmjena i dopuna Zakona u vezi sa radom brčanske Policije.

“Potom je Direkcija za finansije predložila ukupno 14 zakona među kojima su i standardni koji tretiraju Zakon o budžetu i njegovom izvršenju, ali i Zakon o sistemu unutrašnje kontrole u javnom sektoru“, rekao je glavni koordinator Vlade Distrikta, magistar Sead Šadić.

Šadić je dodao da i Odjeljenje za javni registar predlaže Zakon o arhivskoj djelatnosti kao i Zakon o elektronskim dokumentima, dok primjerice Odjeljenje za javne poslove, među svoje prioritete, stavlja usvajanje Zakona o putevima Distrikta, a Odjeljenje za komunalne poslove za usvajanje sprema Zakon o komunalnim djelatnostima, potom onaj o električnoj energiji, te Zakon o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije u Brčko distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vlada odobrila niz tekućih transfera za Fond zdravstvenog osiguranja

Radio Brčko

U toku realizacija granta Vlade Distrikta za izgradnju novih trafostanica

Radio Brčko

Zasjedala Vlada Brčko distrikta

Radio Brčko