RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Влада Дистрикта одобрила новчану помоћ за подручја Босне и Херцеговине погођена недавним земљотресом

На данашњој одржаној 53. редовној сједници, Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине усвојила је Одлуку о коришћењу средстава резерве у сврху помоћи општини Љубиње и Херцеговачко-неретванском кантону због насталих штета током потреса који се на том подручју догодио 22. априла у вечерњим часовима.

Сходно томе, Брчко дистрикт БиХ ће одвојити новчану помоћ у висини од укупно 150.000,00 КМ за ова подручја погођена земљотресом.

На приједлог Одјељења за здравство и остале услуге одобрена су два програма утрошка средстава за додјелу текућег трансфера за јавне фондове Фонду здравственог осигурања Брчко дистрикта БиХ. За трошкове трансплантације органа осигураницима Брчко дистрикта БиХ за период од 1. 1. до 31. 12. 2022. године одобрен је износ у висини од 600.000,00 КМ, док је за набавку аку-чек тракица особама које болују од дијабетеса издвојен износ од 100.000,00 КМ.

Такође, одобрен је приједлог Одјељења за стручне и административне послове, а тиче се Смјерница за израду нацрта одлуке о начину организовања форума грађана с циљем унапређења рада мјесних заједница на подручју Брчко дистрикта БиХ. Смјерницама се, између осталог, прописује начин и поступак организовања форума, дужности органа мјесних заједница за несметан рад и вођење истог, те се прописују процедуре поступања и обавеза предсједника мјесних заједница по закључцима с форума, што ће допринијети бољем укључивању становника мјесних заједница у процесу доношења одлука које се тичу унапређења квалитета живота и развоја локалне самоуправе.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Влада издваја 500.000 КМ за развој аматерског спорта, културе, туризма и привреде

Radio Brčko

Влада Дистрикта одобрила Нацрт закона о запошљавању и правима за вријеме незапослености

Radio Brčko

Брчко: Влада одлобрила субвенције за санацију штета у привреди због корона вируса

Radio Brčko