RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Šefovi odjeljenja brčanske Vlade moraju neizostavno biti na sjednicama Skupštine

Minuli mjesec bez zasjedanja brčanskog Parlamenta, odjeljenja i institucije Vlade Distrikta, iskoristile su kako bi pojačale dinamiku davanja odgovora na ranije proslijeđena zastupnička pitanja.

Sead Šadić

“Ovaj posao pokušavamo u potpunosti odraditi i vjerujem da će do naredne sjednice skupštine, desetak procenata pitanja, koja nisu odgovorena, sa odgovorima, proslijediti prema parlamentu, odnosno zastupnicima koji su ih postavili“, rekao je glavni koordinator brčanske Vlade, Sead Šadić.

Inače, još jednom je naloženo svim šefovima odjeljenja da moraju prisustvovati sjednicama parlamenta, a pomoćnike, odnosno zamjene, na zasjedanja slati, samo onda kada objektivno nisu u mogućnosti prisustvovati sjednici.

„Ovo je vrlo česta primjedba predsjednika Skupštine Distrikta, kao i brojnih zastupnika, koju smo vrlo ozbiljno svatili, te je gradonačelnik, svim šefovima odjeljenja, još jednom naglasio da sjednicama parlamenta neizostavno moraju prisustvovati“, precizirao je Šadić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Skupština podržala Finansijski plan Zdravstvenog centra

Admir Kadrić

Čestitka predsjednika i potpredsjednika Skupštine povodom Dana državnosti BiH

Radio Brčko

Danas sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH

Radio Brčko