RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada Brčko distrikta subvencionira boračku populaciju sa 720.000 maraka

Služba za boračko-invalidsku zaštitu brčanske Vlade raspisala je javni poziv za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenim demobilisanim borcima, kao i za subvencioniranje procesa liječenja, te podršku prilikom nabavke udžbenika za srednjoškolce i redovne studente iz porodica boračke populacije.

Senad Bešić

„Sudeći prema ranijim iskustvima, i ove godine, očekujemo oko 2.500 aplikacija demobilisanih boraca u socijalnoj potrebi, kao i onih pripadnika oružanih snaga koji će podnijeti zahtjev sa subvenciranje liječenja. Pojedinačna visina jednokratne novčane pomoći je 225, dok subvencija za liječenje iznosi 300 maraka“, rekao je šef Službe za boračko-invalidsku zaštitu, Senad Bešić.

Javni poziv je, inače, otvoren do sredine naredne sedmice, odnosno do 24. septembra.

Takođe je objavljen i javni poziv za subvencioniranje nabavke udžbenika u visini od 250 maraka za srednjoškolce i redovne studente iz porodica boračke populacije, a ukupna budžetska izdvajanja za sve navedene subvencije iznopse 720.000 maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Do kraja godine isplata jednokratne novčane pomoći boračkim kategorijama

Mirsad Arnautović

Brčko: U toku Javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje banjsko klimatskog liječenja RVI

Mirsad Arnautović

Република Српска: Већ сутра исплата једнократне новчане подршке пензионерима

Radio Brčko