RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada Federacije će Distriktu pružiti dvije vrste pomoći

Vlada Federacije kontinuirano je pratila stanje i na poplavljenim područjima u Distriktu i odmah smo spremi pružiti pomoć kad je riječ o dekontaminaciji poljoprivrednog zemljišta koje je bilo zahvaćeno poplavama, te odvoženju uginule stoke.

“U ovom kontekstu vlada Federacije BiH će, po hitnom postupku, ispitati mogućnosti prosljeđivanja jedne manje montažne spalionice, koja ima sve eko dozvole, i mogla bi se postaviti u Distriktu”, kazala je, na jutrošnjem nastavku brčanske vlade, u ime federalne vlade, ministrica turizma i okoliša Branka Đurić.

Ministrica Đurić je rekla da je ključna stvar sistemsko uvezivanje i nadzor nad vodnim pobjektima u BiH, kakav je i kompletan savski nasip kroz Posavinu, te da se to pitanje hitno mora riješiti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.