RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Vlada o stambenom zbrinjavanju boračke populacije i nagrađivanju najboljih učenika

Vlada Brčko distrikta je na danas održanom nastavku 48. redovne sjednice usvojila  kriterije i program utroška sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći u  stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i članova njihove porodice. “U pitanju su sredstva u iznosu od 600 hiljada KM koja će biti ravnomjerno raspoređena, po 100 hiljada maraka za šest organizacija sve tri vojne komponente”, kazao je Senad Bešić, šef Službe boračko invalidske zaštite u Brčko distriktu.

Javni poziv korisnicima ovog prava za apliciranje u sklopu navedenog programa bit će raspisan već sutra.

Odlukom Vlade Brčko distrikta odobrena je i isplata sredstava studentima generacije koji studiraju na javnim univerzitetima te učenicima generacije u srednjim i osnovnim školama na području Brčko distrikta.

“Ovim odlukama predviđeno je da student generacije ili, ako ih ima više, dijele novčana sredstva u iznosu od pet hiljada KM dok učenik generacije u srednjem i osnovnom obrazovanju dobija 500 odnosno 300 maraka”, kazao je Senad Osmanović, šef Odjela za obrazovanje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Влада усвојила програм самозапошљавања

Миљана Ђурђевић

Брчко: Обезбијеђена средства за Ловочуварску службу

Миљана Ђурђевић

Brčko: Nužne izmjene Zakona o javnoj imovini kod zakupa lokala

Suvad Alagić