Brčko

Brčko: Vlada odobrila jednokratnu pomoć i komunalne subvencije penzionerima

Vlada Brčko Distrikta danas je na svom redovnom zasjedanju odobrila dvije odluke vezane za dodjelu jednokratne novčane pomoći i subvencije za komunalne usluge brčanskim penzionerima.

Nataša Stevanović, šefica Vladinog Pododjela za socijalnu zaštitu nakon današnje sjednice Vlade, u izjavi medijima, pojasnila je da će penzioneri iz prošle godine koji su ostvarili to pravo, dobiti isti iznos jednokratne novčane pomoći i ove godine.

Novoevidentirani penzineri u periodu od 3. maja do 30. avgusta 2019. godine sa visinom penzije do 371, 77 KM dobiće pomoć u iznosu od 150 maraka. Penzioneri koji imaju visinu penzije do 465, 87 KM dobiće iznod od 100 KM, a pomoć od 50 maraka dobiće penzioneri sa visinom penzije do 907 KM.

Vlada je odobrila i pomoć penzionerima Brčko Distrikta za subvenciju komunalnih usluga. Po jednom licu iz socijalno programskih mjera koje zadovoljava propisane kriterije iznos subvencije za komunalne usluge je 65 KM.

Ra razliku od prethodnih godina isplata novčane pomoći će se vršiti putem tekućih računa.

Vlada Brčko Distrikta usvojila je na sjednici zaključak kojim daje saglasnost gradonačelniku da potpiše Memorandum o razumijevanju sa „Studen & Co Holding GmbH” u vezi sa „Poslovnom inicijativom za sveobuhvatno poboljšanje poslovnog ambijenta i standarda života u Brčko distriktu BiH“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!