RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada vanredno zasjeda sve dok ne počne intenzivni povratak

Prva procjena štete od poplava i klizišta na području Brčko distrikta, nastale na infrastrukturi, stambenim i privrednim objektima doseže iznos od 50 miliona maraka, rečeno je na vanrednoj sjednici Vlade Brčko distrikta.

Ono što je najbitnije ljudskih žrtava nema. Izvučeno je oko 4,5 tone uginulih životinja. Intenzivno se djeluje na prevenciji mogućih zaraza. Nivo vode na najugroženijim područjima, u Krepšiću i Vučilovcu, kontinuirano se smanjuje, izvješteno je u Vladi.

«Pratimo paralelno sve segmente koji su važni za izlazak iz ove elementarne katastrofe, a posebno nam je stalo da pomognemo najugroženijima. U tom smislu vanredne sjednice vlade će trajati sve dok se prvi povratnici ne vrate u svoje domove. Takođe, nastojimo organizacijom volontera pomoći u čišćenju kuća iz kojih se voda povukla, a pružićemo pomoć i poljoprivrednicima sa poplavljenih područja kako bi nanovo zasijali svoje parcele. Ta pomoć u hitnoj fazi će se ogledati u doniranju sjemenskog materijala i goriva», rekao je gradonačelnik Anto Domić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

2 0 komentara

Marija Bijelac 28.05.2014. - 11:34 at 11:34

Ovi skupštinari su sramota!!! Oni sve što znaju jeste da komentarišu i nalaze mane. Još ne čusmo da je iko od njih ponudio ijedno realno rješenje problema! Ko babe tračare koje su se skupile na kafi i ogovraju mladu! PU! Sramota!!!

Ko radi taj i grijesi 28.05.2014. - 17:52 at 17:52

Neki od zastupnika nisu vrijedni ni onoga prvog slova “Z” , Ne radi se o broju glasova, ili slicnom nego treba brzo i bez oklijevanja ugrozenima pomoci i to danas a ne za mjesec dana. Vlada je demokratski izabrana, uradila je po svojoj svijesti i savjesti sve moguce u situaciji kojoj se nasla, propusti i greske su bile ali gdje ih nema, ko radi taj i grijesi.
Gradonacelnik se nalazio tamo gdje je on smatrao da je najpotrebniji, a oni koji kazu da se setau po Nasipu neka se stide svojih rijeci.

Kometari su zaključani.