RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vratiti stari sjaj Zanatskom centru u Brčkom

Usvojenim rebalansom budžeta koji uključuje 60.000 maraka za radove na rekonstrukciji gradskog Zanatskog centra, stvoren je ključni preduslov da bi sami radovi, na ovom lokalitetu bili započeti i okončani najvjerovatnije do kraja tekuće godine.

Esed Kadrić

Konkretne aktivnosti na obnovi Zanatskog centra, u samom središtu Brčkog, započele su još 2015. godine. Jučerašnjim usvajanjem rebalansa budžeta i izdvajanjem nedostajućih sredstava je zaokružena neophodna finasijska konstrukcija za ovaj projekat.

„Osiguravanjem i posljednje neophodne tranše od 60.000 maraka, obezbijedili smo sav potreban novac za obnovu jedne od prepoznatljivih arhitektonskih cjelina Brčkog, gradski Zanatski centar, kako bismo mu vratili nekadašnji stari sjaj“, rekao je predsjednik Skupštine distrikta, Esed Kadrić. Mada su sredstva za ove namjene iz budžeta u posljednih nekoliko godina kontinuirano bila izdvajana, sada su u potpunosti zaokružena.

Jelena Duvnjak

„Nekoliko puta ponavljali smo tendere jer su ponude za popločavanje, izradu oborinske kanalizacije, uređenje stepeništa, te pravljenje uzlaznih rampi za invalidna lica sa ogradama, uvijek bile veće od akumuliranog novca koji smo posjedovali. Sad ćemo imati i nešto više od 270.000 maraka, što će biti dovoljno da cijeli posao uspješno okončamo“, rekla je vršilac dužnosti šefice Kancelarije za upravljanje javnom imovinom Vlade Distrikta Jelena Duvnjak.

Inače, već početkom narednog mjeseca, biće raspisan novi tender za odabir izvođača radova, koji bi do septembra trebao biti uveden u posao, a cijeli projekat obnove završen do kraja tekuće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Након експропријације реконструкција улице Аугуста Шеное

Vladimir Matijević

U toku rekonstrukcija dionice “malezijskog puta” u dužini od 1.100 metara

Suvad Alagić

Brčko: Rekonstruiše se infrastruktura u MZ Meraje

Suvad Alagić