RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Za nastavnike tokom proljetnog raspusta organizovana četiri stručna seminira

Tokom ovogodišnjeg proljetnog raspusta, u periodu od 2.do 5. aprila, u organizaciji brčanske Pedagoške institucije predviđene su četiri aktivnosti stručnog usavršavanja za nastavnike.

Plan aktivnosti, tokom i ovogodišnjeg proljetnog raspusta, Pedagoška institucija je uradila na temelju usvojenog programa stručnog usavršavanja odgojitelja, nastavnika, stručnih saradnika, saradnika u nastavi i direktora predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola.

Stručna savjetnica za profesionalni razvoj, edukaciju i certifikaciju Ivana Krezić ističe da su već održana dva seminara, i to za sve nastavnike historije i nastavnike muzičke kulture, dok su za sutra predviđeni seminari za nastavnike matematike, te nastavnike likovne kulture.

Kroz navedene seminare, kako je dodala Krezić, planirano je učešće do 90 sudionika.

Još je istakla, da se Prijedlog programa stručnog usavršavanja, odnosno ovi seminari organizuju na temelju iskazanih potreba nastavnika kroz anketiranje. Ove seminare, kojih je godišnje u prosjeku od 20 do 25, finansira iz svog budžeta Odjel za obrazovanje, s obzirom da je Pedagoška institucija njihov pododjel, a u prosjeku jedan seminar košta oko 1.000 maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Učenici Brčko distrikta imat će proljetni raspust

Sandra Živković

Brčko: Pedagoška institucija koordinator projekta obrazovanja i usavršavanja

Suvad Alagić

Brčko: Počeo ljetni raspust za učenike osnovnih i srednjih škola

Gorana Antić