RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Za učenike raspust za nastavnike stručne edukacije i obuke

Nakon završetka nastavne godine, Pedagoška institucija započinje sa organizacijom prvih edukacija i stručnih usavršavanja za prosvjetne radnike u Brčko distriktu. Edukacije će biti organizovane u dva termina a obuhvatiće sve strukture rukovodnog i nastavnog osoblja u školama.

U vremenu od  24. do 28 juna stručne edukacije će biti upriličene za direktore i pomoćnike direktora osnovnih i srednjih škola, potom defektologe, nastavnike razredne  nastave, nastavnike informatike, biologije i ekologije.

“Po okončanju godišnjih odmora krajem augusta mjeseca drugi dio stručnih edukacija  će proći nastavnici maternjih jezika i književnosti, engleskog jezika, fizike, hemije, geografije te psiholozi, pedagozi i vaspitači” potvrdila je za Radio Brčko Ivana Krezić direktorica Pedagoške institucije u Brčkom.

Sve edukacije će vršiti univertitetski profesori sa javnih visokoškolskih ustanova u BiH sa jasno definisanim temama koje će pomoći prosvjetnim radnicima i rukovodiocima škola u sticanju novih znanja i primjeni savremenih tehnologija u nastavom procesu.

U  Pedagoškoj instituciji Brčko distrikta očekuju da će se u narednom periodu izvršiti sveobuhvatna analiza trenutnih pedagoških standarda i normativa koji su zasigurno  već dobrim dijelom prevaziđeni .

“Ukoliko se želi postići iskorak u ovom segmentu onda moramo što prije početi sa primjenom elektroničkog odnosno digitalnog oblika rada zaključila je Krezić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.