RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Za unaprijeđenje zdravstva u Distriktu potrebno više novca, ali i sistemskih rješenja

Vlada i Skupština Distriktu, kao i menadžment JZU “Zdravstveni centar Brčko”, intenzivno kroz izradu precizne analize, ali i studije, traga za rješenjem o tome kako zdravstvene usluge u Distriktu podići na viši nivo.

„To je moguće učiniti podsredstvom različitih modaliteta, a jedan od njih bi mogao biti kroz korištenje skupe medicinske opreme i uređaja na takozvani „lizing“, te kroz model javno – privatnog partnerstva kakav imamo u segmentu usluga Službe dijalize, upravo ovdje u Brčkom,“ rekao je, gostujući danas u programu naše kuće, predsjednik Komisije za zdravstvo Skupštine Distrikta Tomislav Stjepanović.

Razloga za još veća budžetska izdvajanja u oblasti zdravstva svakako ima. „Zdravstvo je veoma zahtjevno, a da biste podizali nivo usluga, iz godine u godinu, morate ulagati značajna novčana sredstva, pa ćemo to imati u vidu i kod projekcije budžeta za narednu godinu”, kazao je Stjepanović, dodavši da je u 2019. godini po raznim osnovama za zdravstvo u Distriktu izdvojeno više od 28.000.000 maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović posjetio Brčko distrikt

Radio Brčko

HDZ 1990 daje apsolutnu podršku Strategiji održivog povratka u Brčko distriktu BiH

Admir Kadrić