RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović posjetio Brčko distrikt

Predsjednik HDZ-a 1990 BiH Ilija Cvitanović i glavni tajnik HDZ 1990 Ivica Gašpar boravili su danas u radnom posjetu Organizaciji HDZ 1990 Brčko distrikta BiH.

Predstavnike središnjice dočekali su predsjednik Organizacije HDZ 1990 Brčko distrikta BiH Tomislav Stjepanović, uz članove Odbora, te predstojnik Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja Petar Vrhovac.

Predsjednik HDZ 1990 BiH upoznao je sudionike sastanka o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te mogućim razvojem političke situacije u BiH, kao i značaju Brčko distrikta BiH u tom pogledu.

“Posebno je naglašena porazna politika koja za rezultat ima da je u zadnje četiri godine iz Bosne i Hercegovine iselilo više od 50 tisuća mladih i obrazovanih Hrvata, a pogubno je da više nije trend da odlaze samo muškarci u potrazi za poslom, kako bi prehranili svoje obitelji, nego odlaze cijele obitelji i sve je više praznih sela, pa i gradova, a domovi ostaju pusti.

Odlaze ne samo neuposleni, nego i oni koji su u radnom odnosu zahvaljujući negativnoj selekciji, korupciji, kriminalu, nepotizmu. Zavladalo je opće beznađe, apatija, jedna kolektivna agonija hrvatskoga naroda. Mi se u HDZ-u 1990 nećemo i ne želimo pomiriti sa ovakvim stanjem, znamo što i koliko možemo kako bismo Bosnu i Hercegovinu učinili zemljom dostojnom življenja, a svakog njezinog građanina dostojnim čovjekom.Svjesni smo da naš put nije lak, ali smo spremni boriti se za život dostojan svakog čovjeka”, navedeno je u priopćenju ove stranke.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: HDZ 1990 podržava Tužiteljstvo i Policiju u borbi protiv kriminala i korupcije

Radio Brčko

Brčko: HDZ 1990 traži hitno rješavanje problema vodotoka rijeka Tinje, Teke i Lomnice

Radio Brčko

HDZ 1990 daje apsolutnu podršku Strategiji održivog povratka u Brčko distriktu BiH

Admir Kadrić