Brčko

Zajedanje brčanskog Parlamenta prekinuto zbog nedostatka kvoruma

Tokom jučerašnjeg popodnevnog dijela zasjedanja, zastupnici brčanskog Parlamenta usvojili su nekoliko odluka koje se tiču promjene namjene javnog dobra, te raspolaganje javnom imovinom Brčko distrikta, kao i ovlaštenja iz oblasti tehničkog pregleda vozila.

Zasjedanje je, zbog nedostatka kvoruma, prekinuto prilikom rasprave o zaključku u vezi sa najpovoljnijom lokacijom za izgradnju novog mosta odnosno graničnog prelaza koji Brčko i BiH povezuje sa Hrvatskom. Odluka o lokaciji budućeg mosta je suštinski određivanje Skupštine u smislu vođenja računa prilikom izrade prostornog plana Distrikta i pozicioniranja mosta, što se opet, mora preko državnih organa, dogovoriti sa Republikom Hrvatskom.

„Mislim da prostornim planom treba utvrditi lokaciju mosta jer to je pitanje koje će se rješavati u narednoj deceniji, tako da javnost ne treba odmah očekivati pristupanje bilo kakvoj vrsti konkretne realizacije. Upravo stoga i dalje vodimo aktivnosti na revitalizaciji postojećeg mosta, odnosno graničnog prelaza sa Gunjom“, rekao je predsjednik Skupštine, Esed Kadrić.

Inače, osim nastavka prekinutog zasjedanja, Skupština bi, do termina lokalnih izbora, trebala održati još dvije redovne i jednu vanrednu sjednicu, na kojoj će biti usvojen treći ovogodišnji rebalans budžeta Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button