Brčko

Brčko: U prvom čitanju prihvaćen Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti

Tokom današnjeg prijepodnevnog zasjedanja, Skupština Distrikta je u prvom čitanju, prihvatila Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, te izmjene i dopune Zakona o prevozu i drumskom saobraćaju u Distriktu.

„Novim Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti u Distriktu, preciznije su određeni potezi svih nadležnih, od institucija do građana, što podrazumijeva i sankcije ukoliko se ne pridržava zakonom preciziranih odredbi“, rekao je u ime predlagača, šef resornog odjeljenja brčanske Vlade, Akif Pezerović.

Inače, svi zastupnici su podržali donošenje pomenutog zakona, uz očekivanje, da kroz kvalitetne amandmane, zakon bude usvojen na narednom redovnom zasjedanju, odnosno prije predstojećih lokalnih izbora.

Kod Zakona o drumskom saobraćaju Distrikta, zastupnici su prihvatili samo izmjenu koja uključuje preventivni tehnički pregled vozila, čime se ovdašnji zakon usklađuje sa onim na nivou Bosne i Hercegovine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button