RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zaštićen i istočni dio Distrikta

Protugradna zaštita na područiju distrikta i u naredne tri godine biće povjerena specijalizovanoj firni iz Gradiške.

Umjesto dosadašmnjih 8, od ove godine, na cijelom područiju distrikta biće razmješteno 13 lansirnih rampi, svaka sa najmanje po osam protugradnih raketa.

Resorno vladino odjeljenje je u ove svrhe potpisalo trogodišnji Ugovor koji je na godišnjem nivou vrijedan 160.000. maraka.

«Veoma je važno da smo od ove godine kvalitetno protugradnom zaštitom pokrili i istočni dio distrikta, te da u slučaju odbrane od ledonosnih oblaka vjerujem ćemo moći pravovremeno i na najkvalitetniji način djelovati» rekao je šef Pododjeljenja za poljoprivredu dr Ferhat Čejvanović

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.