RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Završena osma po redu „Ljetna policijska škola Brčko 2022“

Danas je okončana osma po redu „Ljetna policijska škola Brčko 2022“ u kojoj je uglavnom mladim polaznicima približeno djelovanje policijskih službenika, bilo da je riječ na terenu ili u administraciji.

Nakon trodnevne obuke na kojoj je sudjelovalo 53 mladih polaznika, uzrasta od 15 do 35 godina, postignut je osnovni cilj a to je da mladi ljudi upoznaju iznutra rad i djelovanje policije, ali i upoznavanje mladih sa sektorom sigurnosti uopće.

„Ovo je jedinstven programski sadržaj u Bosni i Hercegovini u organizaciji jedne od policijskih agencija i nastavit ćemo sa organizacijom ovakvih sadržaja i u budućnosti. Nadam se da će ovi mladi ljudi, nakon ove škole se opredjeliti za ovaj poziv i da će postati policajci“, kazao je zamjenik šefa Policije Brčko distrikta, Senad Jašarević.

Polaznici škole nisu krili zadovoljstvo što su bili uključeni u ovu vrstu edukacije te su sretni zbog stečenih znanja, posebno su oduševljeni specijalnom policijom i pokaznim vježbama, kroz koje su i sami prošli.

Većina od ovogodišnjih polaznika spremna je stečeno znanje na ovoj policijskoj školi prenijeti svojim vršnjacima, što je također jedan od ciljeva, a mnogi su kazali da će se i dogodine javiti na ovu vrstu edukacije kako bi usavršili i na viši nivo podigli već stečena znanja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Stanje bezbjednosti u prošloj godini bilo zadovoljavajuće

Sanita Jerković Ibrahimović

Policija BD: Obustava saobraćaja povodom “Vidovdanske trke”

Radio Brčko

Policija BD: Radarske kontrole za period od 01.07 do 07.07.2019. godine

Radio Brčko