RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Завршено деминирање терена којим је предвиђена изградња дионице ауто-пута Вукосавље-Брчко

У шамачким мјесним заједницама Корница и Гајеви завршено је деминирање терена којим је предвиђена изградња дионице ауто-пута Вукосавље-Брчко.

Координатор Цивилне заштите Шамац Милан Благојевић рекао је да је успјешно очишћена површина од 106.000 метара квадратних чиме су обезбијеђени услови за несметан боравак и пролазак људи и материјално-техничких добара.

Благојевић је додао да је фирма “Детектор” изводила деминерске радове у складу са Стратегијом о противминском дјеловању.

Оперативни официр Зоран Мартић рекао је да су пронашли шест неексплодираних убојитих средстава која су уништили уз подршку припадника А – тима Републичке управе Цивилне заштите.

Завршетак радова данас су озваничиле бањалучка фирме “Детектор”, општина Шамац и Републичка управе за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИПП/, а присуствовали су и представници Центра за уклањање мина у БиХ.

Координатор стручног тима РУГИПП-а Зоран Миловановић рекао је да је деминирање иницирано извођењем геодетско-техничких радова посебног поступка експропријације ради изградње дионице ауто-пута.

Он је навео да је геодетско-техничке радове изводио РУГИПП, који је спровео и поступак набавке услуге деминирања.

Миловановић је рекао да ће бити настављени геодетско-технички радови на подручју Корнице, те цијепање парцела у катастарским евиденцијама, што представља предуслов за експропријацију и почетак радова на изградњи ауто-пута.

Foto ilustracija

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Уништене противтенковске мине велике разорне моћи

Vladimir Matijević

Deminiranje na području Distrikta teče predviđenom dinamikom

Sandra Živković

Брчко: У току деминирање у зони насеља Грбавица

Миљана Ђурђевић