RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zbog poplave zatvorena cesta Cerik – Brčko

Plavni val rijeke Tinje počeo je stizati s područja općine Srebrenik u distrikt Brčko. Zbog poplave za promet je već zatvoreno nekoliko lokalnih cesta u južnom dijelu Distrikta te regionalna cesta Cerik-Brčko. U Grad se iz južnog dijela za sada jedino može stići magistralnom cestom Tuzla – Orašje, skrećući u Lončarima prema Krepšiću i Goricama.

Stanje sa poplavom postaje kritično na području sela: Jagodnjak, Vukšić, Gornja i Donja Laništa, te Vučilovac. Sve vladine i javne službe su neprestano na terenu i prate stanje sa poplavom te pružaju pomoć ugroženom stanovništvu.

Obavještavaju se građani da u slučaju bilo kakve potrebe za pomoći ili informacijama nazovu Operativni centar Brčko distrikta na brojeve telefona 121 i 123.

poplava donja skakava 2

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

1 komentar

Stanje na putevima (14.05.2014.): Zatvorena cesta Cerik – Brčko 14.05.2014. - 18:37 at 18:37

[…] Mario Ivkić / radiobrcko.ba […]

Kometari su zaključani.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!