RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Nastavljena 17. redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta

U nastavku 17. sjednice Skupštine Brčko distrikta danas su usvojene tačke vezane za davanje saglasnosti JZU „Zdravstveni centar Brčko distrikta  BiH“ u vezi sa raspodjelom viška prihoda nad rashodima i izmjeni finansijskog plana za narednu godinu, te data saglasnost na plan rada i finansijski plan Zavoda za zapošljavanje za 2022. godinu Razvojno-garantnom fondu, te usvajanje izvještaja o radu Upravnog odbora “Radija Brčko”.

Skupština je, takođe, usvojila izvještaje o reviziji finansijskog poslovanja Odjela za Evropske integracije i međunarodnu saradnju, Kancelarije koordinatora Distrikta pri Vijeću ministara BiH Kancelarije za upravljanje javnom imovinom, JP „Luka“ Brčko, kao i informacije o bezbjednosnoj situaciji i fudbalskim stadionima u Brčko distriktu.

Najveću pažnju zastupnika izazvali su revizorski izvještaji pojedinih javnih institucija u Distriktu, a predsjednik Skupštine Siniša Milić kazao je da treba u segmentu planiranja finasija tih pravnih lica napraviti uštede i sve te troškove svesti na nulu tamo gdje je to moguće.

Popodne je na dnevnom redu nastavak aktivnosti oko usvajanja budžeta Brčko distrikta za 2022. godinu koji u prijedlogu iznosi 239 miliona KM, a za koji predsjednik Skupštine Milić smatra da će biti usvojen do kraja godine.

Uštede od preko šest miliona maraka bile bi usmjerene na komunalnu infrastrkuturu, a uštede koje su napravljene između prvog i drugog čitanja budžeta odnose se uglavnom na plate i materijalne troškove.

Miliće ne naglasio da bi usvajanjem budžeta u zakonskom roku bila omogućena njegova operacionalizacija već od prvog radnog dana 2022. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Sutra sjednica brčanske Skupštine

Admir Kadrić

Brčko: Skupština imenovala čelnike Kancelarije za borbu protiv korupcije

Admir Kadrić

Brčanska Skupština usvojila Zakon o električnoj energiji

Admir Kadrić
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!