RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

ZZ “Brka” otvara novih 25 radnih mjesta

Zemljoradnička zadruga “Brka”, kroz dva razvojna projekta, koja će završiti tokom ove godine, uposliće 25 novih radnika.

Riječ je o projektu sušare za voće, te silosu za skladištenje žitarica.

„Oba projekta ukupno su vrijedna 3.500.000 maraka. Sušnica je locirana po području Vitanovića i u drugoj polovini godine, kada bude završena, obuhvatiće osim sušenja i kompletnu preradu voća, a uposliće nova 22 radnika. U projektu silosa, koji se gradi u MZ Stanovi, kapaciteta 3.000 tona, kada bude pušten u funkciju, posao će dobiti najmanje četiri radnika“, rekao je projekt menadžer ZZ “Brka”, Adis Rahman.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Zadružni savez Brčko distrikta u sve većim problemima

Radio Brčko

Brčko: ZZ “Brka” u eksperimentalni rad pustila najsavremeniju mljekaru

Admir Kadrić

ZZ “Brka” Brčko: Najkvalitetnija muzna grla uz povoljnu kreditnu liniju

Admir Kadrić