RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Brčko: Predstavljena lista kandidata SBB-a za sve nivoe vlasti

mde

U Domu kulture u Brčkom sinoć je održan Centralni predizborni skup Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBB BiH) na kojem su predstavljeni kandidati na listama ove stranke za Parlament Federacije BiH, Parlament Bosne i Hercegovine, te Skupštinu Republike Srpske.

Sala Doma kulture je bila prepuna, a svim članovima, simpatizerima i prijateljima stranke se, pored nekoliko kandidata za sve nivoe vlasti, a među kojima je i predsjednica brčanskog SBB-a, Ina Pamučkić, kandidatkinja ove stranke za Parlament Federacije, obratio predsjednik SBB-a BiH, Fahrudin Radončić. On je, na ovogodišnjim Opštim izborima, kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Radončić je u Brčkom izjavio da je, temeljna vrijednost političkog programa Saveza, harmonizovanje odnosa unutar Bošnjaka, zatim međunacionalnih i međuentitetskih odnosa. Nakon izgradnje ovakvog temelja je, smatra Radončić, potrebno napraviti antikrizni plan, dovesti strane investitore i zaustaviti velika iseljavanja ljudi iz države.

„Da bismo postigli ove ciljeve, takođe je potrebno da se promijeni politika. Zato želimo da budemo ꞌkičmaꞌ nove vlasti i da, na jednoj ꞌistorijskoj raskrsniciꞌ gdje se Bosni i Hercegovini nudi put raznih separacija, idemo evropskim putem, a ne putem Ankare, Rusije, itd.“, rekao je Radončić čiji nastup su Brčaci ispratili ovacijama i aplauzima.

Retorika SBB-a koja ne propagira, „zapaljive“ nacionalne elemente je, po Radončićevom mišljenju, upravo ono što prihvataju građani BiH.

„I sami su vidjeli da su svaki put plašeni ratom, a da rata nema. Mislim da je priča o ratu najviše karakteristična za vladajuće stranke koje se boje da će ih građani pitati šta su, u stvari, za njih uradili. Takođe, mislim da je ova preizborna kampanja ušla u jednu ꞌprljavuꞌ fazu, ali da će građani znati prepoznati kvalitet“, istakao je predsjednik SBB-a BiH.

On smatra da politički konkurenti Saveza, izuzev u međusobnim svađama, do sada nisu ostvarili nikakve dobre rezultate, te izražava apsolutni optimizam u pogledu pobjede u ovogodišnjoj izbornoj utrci za člana Predsjedništva i SBB-a, kao stranke u Federaciji.

Kada je riječ o onima koji, iz reda srpskog i hrvatskog naroda, budu pobijedili na ovogodišnjim izborima, Radončić je izjavio da će SBB, bez obzira ko to bio, poštovati legitimni izbor građana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Додик пожелио грађанима добро здравље без обзира за кога се опредијеле

Radio Brčko

“The Guardian” o izborima u BiH: Najveće šanse za pobjedu imaju nacionalne stranke

Radio Brčko

Brčko: Više od 800 kandidata za stranačke promatrače

Admir Kadrić