RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Neispravno 26,6 posto kontrolisanih autobusa u RS, kočnice najveći problem

Tokom vanredne kontrole tehničke ispravnosti 297 autobusa u Republici Srpskoj (RS) nedostaci su utvrđeni na njih 79 ili 26,6 posto, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja i veza RS.

Najveći broj neispravnosti odnosio se na kočioni sistem – 71 vozilo, uređaje za osvjetljenje i svjetlosnu signalizaciju (31), sistem za upravljanje (10), elemente vješala, osovine i točkove (16).

Oprema je nedostajala na dva autobusa.

Svi autobusi na kojima su uočeni nedostaci upućeni su da ih otklone, te da nakon toga ponove tehnički pregled.

Akcija kontrole tehničke ispravnosti autobusa, provedena u periodu od 19. do 31. augusta, imala je za cilj povećanje sigurnosti đaka u saobraćaju i realizira se pred početak školske godine, navedeno je iz Ministarstva saobraćaja i veza RS.

Izvor: FENA

Foto: Buka

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Инспекција контролише поштовање забране пушења на јавним мјестима

Миљана Ђурђевић

Брчко: Током викенда више објеката прекршило мјере Кризног штаба

Дејана Крстић

U restoranu na Ilidži zatečeno 210 gostiju, vlasnik kažnjen sa 2.500 KM

Radio Brčko