RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Parlament Velike Britanije još jednom o održavanju vanrednih izbora

Vlada Britanije će tražiti od parlamentaraca da još jednom glasaju o održavanju vanrednih izbora u jednom od posljednjih činova parlamenta prije nego što bude suspendovan.

Glasanje treba da bude održano danas, a predstavlja posljednju priliku Laburista da osiguraju održavanje prijevremenih opštih izbora.

Međutim, očekuje da će vlada biti poražena u pokušaju da održi još jedno glasanje jer opozicione stranke žele da usvoje zakon koji će onemogućiti izlazak iz EU bez postizanja sporazuma.

Britanski premijer Boris Džonson takođe će se sastati s irskim premijerom Leom Varadkarom danas u Dablinu.

Premijer je prvi put pozvao na vanredne izbore nakon što su poslanici – uključujući buntovničke Torijevce – izglasali prijedlog zakona kojim se zahtijeva da traži produženje roka za Bregzit do 31. oktobra, ako dogovor ne bude postignut prije 19. oktobra.

On bi trebao dobiti kraljevsku saglasnost za zakon u ponedjeljak, ali ministri su ga kritikovali jer bi oslabio vladinu pregovaračku poziciju s Briselom.

Izvor: BBC

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Sva biračka mjesta u Grčici otvorena na vrijeme, glasanje za sada protiče bez problema

Suvad Alagić

Brčko: Očekivano slaba izlaznost do deset sati u Kolobari, Mujkićima, Merajama, Ivicima i Gluhakovcu

Sanita Jerković Ibrahimović

Избори БиХ: До 12.20 часова гласало 12 од уписана 53 гласача из Србије

Radio Brčko