RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Šarović: Nema nikakvog kompromisa sa SNSD-om

Nema nikakvog kompromisa sa SNSD-om. Mi imamo svoju jasnu politiku i s Dodikom može razgovarati samo predsjednik SDS-a“ – kazao je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

„Moram da kažem da su u SDS-u pravila potpuno jasna. Koalicije prije izbora i koalicije poslije izbora donose se samo na organima i o tome može da odluči smo Predsjednik stranke, Predsjedništvo, Glavni odbor i niko drugi“ – istakao je Šarović.

On je naglasio da s liderima drugih stranaka može da razgovara i politiku vodi samo predsjednik SDS-a.

„U ovom slučaju, s Dodikom samo ja mogu da razgovaram i niko drugi, sve ostalo nije u skladu s politikom Srpske demokratske stranke. To je potpuno jasno svakom članu Srpske demokratske stranke pa ma o kome se radilo“ – kazao je predsjednik SDS-a.

Šarović je ponovio da tu nema nikakvog kompromisa, nikakvog izuzetka, svi moraju da se uklope u ovakve jasne principe rada SDS-a kao i da je to rekao i gospodinu Miću Mićiću.

„Mi ćemo zatražiti jasnu informaciju od Mićića ali ne treba da bude bilo kakve dileme da o političkim pitanjima s liderom neke druge stranke, u ovom slučaju s Dodikom može da pregovara samo predsjednik SDS-a. U slučaju da bilo ko se ne pridržava takvih principa i takve politike moraće da se suoči s odgovornošću i pravilima stranke“ – naglasio je Šarović.

„Svako mora da se uklopi s onim što danas jeste SDS, da se pridržava politike koju ja vodim i nema tog pojedinca koji može da djeluje i radi drugačije“ – zaključio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

EBRD planira u 2019. odobriti BiH 300 miliona eura

Radio Brčko

Šarović: Zadovoljni smo pokrivenošću uvoza izvozom

Radio Brčko

Bosni i Hercegovini šest miliona dolara do 2021. godine

Radio Brčko