RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

VSTV BiH imenovao nositelje pravosudnih funkcija i stručne suradnike

Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) danas je na sjednici donijelo odluke o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na poziciju zamjenika glavnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Unsko-Sanskog kantona imenovan je Adnan Tulić.

Istovremeno, na poziciju stručnih saradnika u Mostaru, Livnu, Zavidovićima, Tuzli (dvoje) i Zenici imenovani su Nikola  Prodanović, Zorana Vrdačak, Anja Laštro, Svetlana Stevanović i Nermin Mujanović, te Vedran Bijelić.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri…

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova, saopćeno je iz ovog regulatornog tijela.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija stupit će na dužnost 1. februara.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчански СДС од ВСТС-а тражи информацију и покретање дисциплинског поступка

Radio Brčko

Kasipović: Srpska će učestvovati u pisanju novog zakona o VSTS-u

Radio Brčko

BiH: Počinje zasjedanje VSTV-a, u fokusu ostavka predsjednika Milana Tegeltije

Radio Brčko