RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Izbori 2024

Brčko: U Boću upriličen predizborni skup HDZ-a

Hrvatska demokratska zajednica Organizacija za Brčko distrikt (HDZ) danas je, nakon duhovne obnove sa kandidatima sa liste za Opšte izbore 2022. godine, prvim stranačkim skupom u Boću i zvanično započela predizbornu kampanju.

Predsjednik HDZ-a Organizacija za Brčko distrikt doktor Anto Domić obraćajući se prisutnim mještanima Boća, članovima i simpatizerima stranke, pojasnio je koliko su, pored lokalnih, za hrvatski narod bitni i opšti izbori.

„HDZ je svoj program već objavio i on je u biti samo nastavak naših ranijih težnji i nastojanja za punom ravnopravnosti i konstitutivnosti Hrvata u BiH. Ono što nas jako brine jeste nepostojanje razumijevanja za pravične ustavne promjene i Izborni zakon u BiH“, naglasio je dr Domić.

dr Anto Domić

„Naš glavni programski zadatak je nastaviti tražiti kompromise sa svima drugima oko izrade novog Izbornog zakona u kojemu će i Hrvati biti zadovoljni“, rekao je dr Domić.

On je naglasio da je za HDZ jako važno da gospođa Borjana Krišto, kao kandidat HDZ-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, dobije apsolutnu podršku i da Hrvati dobiju legalnog i legitimnog predstavnika u Predsjedništvu BiH.

Članovima i simpatizerima obratio se i Ivo Filipović kandidat HDZ-a Organizacija za Brčko distrikt za Parlament Federacije BiH koji je poručio da je skupom u Boću iskazano jedinstvo i duh Hrvatskog narodnog sabora.

„Treba da pokažemo apsolutno jedinstvo u BiH i da ovi izbori treba da budu poruka svima koji pokušavaju da kažu da nas nema, da kažem da nas ima ne samo u Hercegovini nego i u Posavini, Tuzlanskom kantonu i drugim mjestima, i nadam se da će se ovakav ambijent održati u cijelom Distriktu“, rekao je Filipović.

Kandidatkinja HDZ-a za Zastupnički dom parlamenta Federacije BiH Delfa Dejanović rekla da joj je posebna čast što je ponovo na listi HDZ-a BiH dodavši da će ako dobije mandat svoju dužnost vršiti u skladu sa ciljevima i pravcem HDZ-a.

Delfa Dejanović

„To je prije svega zaštita vitalnih nacionalnih interesa Hrvata u BiH i uopšte poboljšanje položaja, kako Hrvata, tako i drugih naroda koji žive u BiH“, naglasila je Dejanović.

Mlada članica HDZ-a Tea Ružić kandidatkinja je za Zastupnički dom parlamentarne skupštine BiH i kaže da će se, ako dobije mandat na ovim izborima, boriti da se osigura egzistencija i sigurnost svakoj mladoj majci kako bi kroz nju osjetila potrebu da postane majka.

Tea Ružić

„Zadovoljstvo mi je vidjeti mnogo ljudi ovdje u Boću koji su prepoznali trenutak i zajedništvo koje za ove Opšte izbore nudi Hrvatski narodni Sabor“, naglasila je Ružić.

Svi kandidati za opšte izbore ispred HDZ-a koji su se danas obratili prisutnima u Boću poslali su jasnu poruku da je suština bavljenja politikom rad za opšte dobro.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: HDZ organizirao Božićni domjenak

Radio Brčko

JP “Komunalno Brčko”: Obavijest za kupce električne energije – Boće

Radio Brčko

U Boću i Donjem Zoviku do 13 sati glasovalo 20 posto, a u Gornjem Zoviku 15 posto od ukupnog broja birača

Sandra Živković