RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Pomovisan “Bosanski rat i mir 1992-2020”

Brčanski „Preporod“ je sinoć u prostorijama Islahijeta upriličio promociju knjige „Bosanski rat i mir 1992-2020“, akademika Omera Ibrahimagića.

Sama knjiga o kojoj su govorili profesori Asim Mujkić, Edhem Muftić i Izudih Hasanović, vrlo je važno dijelo iz oblasti historije, politologije i prava, a obuhvata ukupno 77 radova profesora Omera Ibrahimagića, od čega je 12 nastalo u periodu od 1992. do 1995., a 65 nakon posljednjeg rata.

“Naglasak u knjizi je stavljen na borbu eksperata iz pravne oblasti za državu BiH i njene građane u minulih 30 godina, kroz promišljanja i stavove i o razlitičitim politološko-istorijskim činjenicama. Sam autor je specifičan i po tome što daje rješenja, ne samo za aktuelnu situaciju, već vizionarski gleda naprijed, dajući i adekvatne prijedloge i rješnja za situacije koje nastaju, ili će se tek postaviti u BiH“, kazao je jedan od promotora, profesor dr. Asim Mujkić.

Naglasak u knjizi je stavljen na analizu društveno političkog razvoja BiH i njenih naroda i građana, istakao je između ostalog profesor dr. Edhem Muftić, dok je profesor dr. Izudin Hasanović akcentirao, na neki način, i vizionarska razmišljanja akademika Ibrahimagića, koja su vidljiva i u ovom djelu.

„Profesor Ibrahimagić spada u rijetke koji uz zapažanje i analizu poteškoća, odnosno problema, odmah daju i konkeretne prijedloge riješenja, čime ova knjiga još više dobija na značaju“ naglasio je profesor dr. Izudin Hasanović.

„Bosanski rat i mir 1992-2020“ pisan je takozvanim običnim, lako razumljivim, narodskim jezikom, što je svakako, istaknuto je, dodatna prednost ove, inače, tridesete knjige akademika Omera Ibrahimagića.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Promovisana knjiga Eleonore Emkić

Admir Kadrić

Брчко: Промовисана књига “Очевидац – мој пут у Хаг”

Дејана Крстић

Brčko: Održana projekcija filma “Bolo komandant” i Svečana akademija

Suvad Alagić