RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Izabrano pet romana u uži izbor za nagradu ‘Meša Selimović’

Petočlani žiri u sastavu: Semezdin Mehmedinović, predsjednik, Jagna Pogačnik, Andrej Nikolaidis, Faruk Šehić i Vladimir Arsenić odabrali su u uži izbor pet romana za ovogodišnju nagradu “Meša Selimović” na tradicionalnim književnim susretima Cum Grano Salis.

U uži izbor za nagradu nominovani su sljedeći romani: David Albahari, „Pogovor“, Čarobna knjiga, Beograd, 2021, Staša Aras, „Horror vacui“, Hena Com, Zagreb, 2021, Ilija Đurović, „Sampas“, Treći trg-Srebrno drvo, Beograd, 2021, Damir Karakaš, „Okretište“, Disput, Zagreb 2021 i Damir Uzunović, „Ja sam“, Buybook, Sarajevo, 2021.

Književni susreti Cum grano salis, 21. po redu, bit će održani od 1. do 3. septembra 2022. u Tuzli, a proglašenje dobitnika nagrade “Meša Selimović” za najbolji roman objavljen u prethodnoj godini na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije najavljeno je za subotu, 3. septembra.

Selektori 21. Književnih susreta Cum grano salis za nagradu “Meša Selimović” predložili su 16 romana, a uži krug ušlo je pet romana.

Izvor: Fena

Foto: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Bora Ćosić dobitnik književne nagrade “Meša Selimović”

Radio Brčko

Брчко: Отворена изложба о Меши Селимовићу

Vladimir Matijević