BrčkoKultura

Izložba slika Almedine Cifrić u Umjetničkoj galeriji Brčko Distrikta

Umjetnička galerije Brčko Distrikta u ostatku 2019. godine na osnovu godišnjeg plana ima namjeru u svome radu zadržati tradicionalne aktivnosti, ali i uvesti određene nove projekte i tako povećati svoju aktivnost s obzirom da Brčko jedino u BiH na raspolaganju ima dva uređena galerijska prostora u centru grada. Prvi naredni posao je izložba slika Almedine Cifrić koja je planirana za naredni mjesec.

Tokom godine brčanska Galerija organizuje preko 10 samostalnih izložbi akademskih slikara iz BiH i drugih zemalja, tradicionalnu Likovnu simpozijum- radionicu SAVA, a ove godine u planu su i izložbe u suorganizaciji sa Arhivom Vlade Brčko Distrikta i Legatom „Ekmečić“ Brčko.

Zadnja aktivnost Galerije bila je suorganizacija likovne izložbe „10 brčanskih slikara“ koja je rađena sa udruženjem slikara „Likum“ Brčko, povodom obilježavanja 19. godina Brčko Distrikta BiH, a za koju je recenziju uradila Sonja Đurović, direktor Umjetničke galerije Brčko i akademski slikar.

Umjetnička galerija Brčko Distrikt učestvuje i u regionalnim Susretima BH – pozorišta/ kazališta u Brčkom putem organizacije dokumentarno- pozorišnih izložbi tearatskih djelatnika iz Regiona.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button