RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Uskoro izložba slika iz depoa Umjetničke galerije Brčko distrikta

Kustos Umjetničke galerije Brčko distrikta Sonja Đurović za Radio Brčko je saopštila da ja za 28. januar bilo planirano otvorenje dugo dogovarane izložbe Nedima Hadžiahmetovića Mafe, poznatog vajara, koji trenutno živi i radi u Sloveniji, a jedno vrijeme je boravio i u Parizu.

Đurović je pojasnila da je zbog angažmana Hadžiahmetovića u Italiji, izložba, nažalost, već jednom bila odogođena, a sada je prolongirana za proljeće zato što je umjetnik trenutno pozitivan na virus korona. U međuvremenu, do dolaska vajara Hadžiahmetovića u Brčko, privode se kraju pripreme za novu izložbu 20-ak slika iz depoa brčanske Galerije koja broji oko 1.000 radova.

Đurović je kazala da shodno realizaciji plana rada Umjetničke galerije Brčko distrikta za 2022. godinu teku pregovori oko izložbi Ratka Lalića, Ivana Kocića i Izeta Alečkovića u Brčkom.

„Uz trenutnu epidemiološku situaciju za koju se nadam da se neće pogoršavati, mislim da ćemo moći da dovedemo likovne umjetnike na ovogodišnju Međunarodnu simpozijum-radionocu i likovnu koloniju SAVA u Brčko i mislim da tu neće biti problema“, zaključila je kustos Umjetničke galerije Brčko distrikta, Sonja Đurović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Izložba “Život” Anastasije Plavšić otvorena sinoć u Brčkom

Radio Brčko

U Brčkom otvorena izložba slika Radmile Lizdek

Sanita Jerković Ibrahimović

Izložba slika Almedine Cifrić u Umjetničkoj galeriji Brčko Distrikta

Suvad Alagić