RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiMagazin

Стотину ускршњих пакета захваљујући Милени Даус из Швајцарске

Коло српских сестара „Мајка Јевросима“ Брчко и уз овогодишњи велики празник Васкрс организује акције помоћи најугроженијим становницима широм Брчко дистрикта БиХ.

Чланицама кола ове године у акцији се придружила и Милена Даус са својим мужем Корнелијем,јевангелистичким свештеником, и из Сарганса послала 2000 швајцарксих франака које су Брчанке претвориле у богате пакете са основним потрепштинама и уручиле на терену најугроженијим особама.

– Ова помоћ долази из Круга жена из Протестантске цркве Сарганса које сваке године уз Ускрс или Божић прикупљају новац од продаје рукотворина,- каже Синиша Ђурић син госпође Милене Даус. Ђурић наглашава да је помоћ увијек упућена угроженима,дјеци са посебним потребама,старијим особама и да је ово само једна у низу помоћи коју шаљу према нашим крајевима.- Овај пут смо се одлучили и више се посветили новчаној помоћи па смо колу српских сестара „Мајка Јевросима“ у Брчком послали 2000 швајцарских франака…

– Милена је некад живјела овдје и преко своје дјеце послала нам је новац који смо преточили у преко стотину пакета које ћемо уручити углавном на терену најугроженијима, каже Славојка Иљић,предсједница „Кола српских сестара,- захваљујући се Милени и њеном мужу, јевангелистичком свештенику у Швајцарској. Брачни пар Даус већ је позван да буду гости кола српских сестара у Брчком како би им била пренијета неизмјерна захвалност за хумани чин,њихов и њихових сарадника у швајцарском граду Саргансу.

Сестре у Колу,поред активности на  припреми и уручењу пакета ових дана пуне руке посла имају и на припреми најсвечанијег празника Васкса. Око предсједнице Славојке, као пчелице зује Живана, Косана, Зорана, Нада…

Чланство у Колу је част и ту част свакодневно заслужује све већи број жена које хоће да дио своје енергије уложе у рад Кола српски  сестара “Мајка Јевросима” Брчко.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Актив жена СНСД – а организовао традиционално шарање васкршњих јаја

Дејана Крстић

Брчко: Удружење “Кап спаса” организовало акцију даривања крви

Миљана Ђурђевић

Протојереј ставрофор Драган Ћирковић: Ово је право вријеме да се преиспитамо и замислимо због чега је Господ Исус Христос пострадао за човјека

Дејана Крстић