RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Crna Gora: U srpnju prihod samo 10 milijuna, a prošlog ljeta bio 280 milijuna eura

Prihod od turizma u srpnju u Crnoj Gori će biti oko 10 milijuna eura, a istog mjeseca prošle godine taj iznos je bio 280 milijuna, što je pad za oko 96 posto, procjena je turističkog sektora dok se čeka na službeni rezultat.
Prema informacijama iz turističkog sektora, broj turista manji je za oko 92 posto, broj noćenja po turistu smanjen je sa šest i pol dana na četiri, a prosječna dnevna potrošnja turista sa 77 na manje od 50 eura.

Prošle godine je u srpnju u svim vidovima smještaja ostvareno oko 3,7 milijuna noćenja, dok će ove godine to biti svega oko 200 000.

Broj noćenja je opao, kako objašnjavaju u turističkom sektoru, jer značajan postotak čine domaći gosti koji u hotele često dođu samo na produženi vikend.

Pad potrošnje se bilježi i zbog većeg učešća domaćih gostiju koji su slabije platežne moći od stranaca.

Većina luksuznih hotela, gdje su gosti na smještaj i ostale usluge dnevno trošili i tisuću eura i time dizali prosjek, sada nisu ni otvoreni.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i uslijed borbe protiv širenja epidemije koronavirusa , ništa bolje se ne očekuje ni u kolovozu u kojemu je prošle godine bilo oko 4,2 milijuna noćenja s ukupnim prihodom od oko 320 milijuna eura.

Vlada je, prema rebalansu državnog proračuna, očekivala da će ove godine prihodi od turizma iznositi oko 650 milijuna eura, u odnosu na prošlogodišnju cifru od 1,1 milijardu. Taj pad od oko 450 milijuna eura već je evidentiran.

Turistički prihodi u travnju i svibnju pali su za oko 80 milijuna eura, u lipnju za oko 100 milijuna, dok će minus u srpnju iznositi oko 270 milijuna evra.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Registrovan jedan novi slučaj virusa korona

Radio Brčko

Oktoberfest se ni ove godine neće održati zbog pandemije koronavirusa

Radio Brčko

Koronavirus u Rusiji: Dobrovoljci primili vakcinu “epivak korona”

Radio Brčko