RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Danska šalje milijun doza cjepiva Astra Zeneca zapadnom Balkanu

Danska će donirati milijun cjepiva zapadnom Balkanu, navelo je Ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju za javnost.
Donacija se sastoji od cjepiva”AstraZeneca”, koje nisu dio općeg danskog programa cijepljenja. Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo i sjeverna Makedonija primit će donaciju. Očekuje se da će donacija početi tijekom narednih mjeseci.
– Naši susjedi na Balkanu imaju veliki nedostatak cjepiva, što istovremeno opterećuje pojedine zajednice i povećava rizik od novih epidemija koje se mogu proširiti. Zbog toga mi je drago što možemo uskočiti i pomoći našim bliskim partnerima s apsolutno ključnim oružjem protiv pandemije, naime cjepivima. Zapadni Balkan dio je našeg neposrednog područja i imamo veliki zajednički interes da se udružimo – također protiv pandemije – navodi se u priopćenju za javnost Ministarstva vanjskih poslova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: “Merhamet” podijelio 1. 200 paketa hrane

Suvad Alagić

Швајцарска донирала заштитну опрему Босни и Херцеговини

Radio Brčko

Становници Данске тренутно богатији више него икада

Radio Brčko